nieuws

Groene Vlag voor duurzame school Almere

Geen categorie

De daltonschool Helen Parkhurst in Almere heeft deze week als eerste school in Nederland de Groene Vlag ontvangen. De vlag is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. De Almeerse onderwijsinstelling probeert via diverse projecten zo duurzaam mogelijk te zijn.

Groene Vlag voor duurzame school Almere

 

 

Zo staat er op het dak van de school een windmolen en klinken er in de gangen van het gebouw zelfgemaakte geluidsboodschappen die leerlingen tips geven over bijvoorbeeld zuinig gebruik van water. Daarnaast wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een duurzaam en energieneutraal buitenleslokaal, waarvan ook leerlingen van andere scholen in de toekomst gebruik kunnen maken.

 Parkhurst College Almere door SP Architecten ontvangt Groene Vlag 

Het ontwerp van het Helen Parkhurst is uit 1998 en afkomstig van SP Architecten. De school voor  voortgezet onderwijs, ligt langs de spoorlijn tegen het centrum van Almere. De school is ontwikkeld als een gekromd lint van kleinschalige units waarbinnen een grote interne flexibiliteit mogelijk is.

ANP

Reageer op dit artikel