nieuws

Fort Lillo wint Prijs voor Architectuur provincie Antwerpen

Geen categorie

Het ontwerp voor een nieuwe jachthaven van Fort Lillo van David Verhoestraete en Sofie Depauw is de winnaar van de Prijs voor Architectuur van de provincie Antwerpen. Het project is een samenwerking tussen Cluster landscape en Grontmij.

Fort Lillo wint Prijs voor Architectuur provincie Antwerpen

 

 

 

Het plan van David Verhoestraete en Sofie Depauw verplaatst onder meer de bestaande jachthaven naar de nog aan te leggen Sigmadijk. Bij de haven komt een terras met panoramisch zicht over de Schelde. De historische vijfpuntenstructuur van Lillo wordt hersteld. Het hele dorp wordt omarmd door een vestinggracht en bezoekers moeten buiten Lillo parkeren.

Volgens de jury past het binnen het grotere Sigmaplan dat overstromingen moet voorkomen als gevolg van de verhoging van de waterstanden. De winnaars entten hun ontwerp voor de nieuwe jachthaven van Lillo moeiteloos op deze grote problematiek van waterbeheersing.

De Prijs voor Architectuur wordt door het provinciebestuur van Antwerpen om de vier jaar toegekend aan een architect of een collectief van architecten jonger dan veertig jaar, voor een project op het grondgebied van de provincie Antwerpen. Met deze bekroning wordt volgens de jury het werk van jonge inventieve architecten, met een brede visie op architectuur en stedenbouw gehonoreerd.

Bron: Bouw & Wonen

 

Reageer op dit artikel