nieuws

Duizendste provinciale subsidie voor zelfbouwwoning

Geen categorie

Sinds de invoering in april 2008 hebben in Noord-Brabant 1.000 huishoudens met succes een beroep gedaan op de subsidie voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Duizendste provinciale subsidie voor zelfbouwwoning

 

 

 

 

Daarmee kunnen aspirant-woningeigenaren in groepsverband een huis bouwen. Gedeputeerde Ruud van Heugten van Noord Brabant reikte gisteren (5 januari) de duizendste CPO-subsidie (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) uit aan kopersvereniging Kreek 3 van twintig Oosterhoutse starters op de woningmarkt. Zij bouwen hun woningen in de Oosterhoutse nieuwbouwwijk de Contreie.

‘De gebruikelijke gang van zaken in de bouw is dat er eerst woningen worden ontworpen, en dan pas worden er bewoners bij gezocht’, schetst Van Heugten, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ontwikkeling & Volkshuisvesting. ‘CPO draait de zaken om. Eerst bewoners zoeken en dan samen ontwikkelen. Dat zorgt voor betaalbare woningen waarnaar vraag is. De gezamenlijkheid bij de bouw vergroot bovendien de sociale samenhang in een nieuwe buurt.’

De Contreie is een nieuwe wijk van Oosterhout, gelegen tussen het Markkanaal en de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan. Per woning geeft de provincie maximaal 4.000 euro subsidie. ’Dat bedrag is vooral bedoeld om financiële hobbels te slechten in de eerste fase, nog voordat de bank je een hypotheek geeft’, zegt Van Heugten. Het gaat dan om het inhuren van deskundigen, een architect en grondreservering.

Bron: Vastgoedmarkt

 

Reageer op dit artikel