nieuws

Connecting Mobility verbetert de fietsomgeving

Geen categorie

Andrea Zaehle heeft met haar inzending Connecting Mobility de overwinning in de wacht gesleept van de ideeënprijsvraag ‘In de kiem gescoord – Nieuwe Fietspaden’. Zaehle is als landschapsarchitecte werkzaam bij Civiel Technisch Bureau JHWS in Assendelft.

In een video-opname geeft Andrea zelf een toelichting op haar idee.

Connecting Mobility verbetert de fietsomgeving

Connecting Mobility

Geluidsschermen worden in de toekomst niet meer op de grond geplaatst, maar op multifunctionele tussenelementen gezet, zogenaamde Connectorz,. Door deze uitbreiding verdwijnt de indruk van het langs de snelweg fietsen en kan het landschap met kunst, planten, water of zelfvernieuwende energie worden gecombineerd. Ook kunnen de elementen worden omgevormd tot een bank.

Uit het juryrapport: ‘Door gebruik te maken van deze elementen kan een fietspad langs grootschalige infrastructuur, zoals autosnelwegen of spoorwegen worden aangelegd zonder dat de fietser hinder ondervindt van het verkeer op deze wegen.’

 Uitslag In de kiem gescoord

In de kiem gescoord

De ideeënprijsvraag ’In de kiem gescoord’ wordt jaarlijks georganiseerd door het CementBetonCentrum. Met het thema van dit jaar ‘Nieuwe fietspaden’ willen de uitschrijvers een stimulans geven aan een duurzame en innovatieve fietsinfrastructuur. Volgend jaar is het thema ‘Thermisch actieve gebouwen’.

Publicatie

Alle 56 inzendingen zijn gedocumenteerd in een publicatie die is aan te vragen via info@cementenbeton.nl of binnenkort als download verkrijgbaar op de websites www.cementenbeton.nl en www.indekiemgescoord.nl

Reageer op dit artikel