nieuws

Christoph Grafe directeur VAi

Geen categorie

Christoph Grafe is benoemd tot directeur van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi). Grafe is als wetenschapper, docent en publicist regelmatig betrokken geweest bij de architectuurcultuur in Vlaanderen. Hij publiceert ook regelmatig in tijdschrift de Architect.

Christoph Grafe directeur VAi

Grafe (Bremen, 1964) studeerde architectuur aan de TU Delft en architectuurgeschiedenis en -theorie aan de Architectural Association School in Londen. Hij was werkzaam als architect in Amsterdam en als redacteur van de Nederlandse architectuurtijdschrift de Architect en OASE en The Journal of Architecture.

Academische werkzaamheden

In zijn proefschrift behandelde hij de relatie tussen cultuurpolitiek en architectuur in Europa na 1945. Als universitair hoofddocent geeft hij sinds 2000 samen met Tony Fretton vorm aan de leerstoel Architectonisch Ontwerpen/Interieur aan de TU in Delft. Grafe zal zijn academische werkzaamheden voortzetten en zich daarnaast richten op een grotere publiekswerking.

Kritisch debat

Als publicist en wetenschapper heeft Grafe een reeks initiatieven ontwikkeld die zich op een kritisch debat over architectuur en de cultuur van het bouwen richten en daarbij zowel het academische als het bredere publiek aanspreken. Vanuit zijn visie op architectuur als een gemeenschappelijk cultureel bezit zal Grafe het profiel van het VAi als bemiddelaar en aanjager van het architectuurdebat versterken.

Zichtbaarheid vergroten

Hierbij zal het VAi een actieve samenwerking zoeken met de Vlaams Bouwmeester, de architectuuropleidingen, de media en de culturele instellingen. Grafe zal zich bijzonder inzetten om de internationale zichtbaarheid van de Vlaamse architectuur verder te vergroten en de uitwisseling met architecten, kunstenaars en critici uit de omringende Europese landen te stimuleren.

 

Reageer op dit artikel