nieuws

BouwTalent Award nadert ontknoping

Geen categorie

De BouwTalent Award nadert zijn ontknoping. De winnaars van de regionale vakprijzen en publieksprijzen gaan door naar de landelijke finale die plaatsvindt op 10 februari tijdens de Bouwbeurs in Utrecht.

BouwTalent Award nadert ontknoping

 

 

 

In de prijsvraag uitgeschreven door de Stichting BouwTalent kregen mbo- en hbo-studenten de opdracht om levensloopbestendige woningen te ontwerpen. Woningen die eenvoudig zijn aan te passen aan de behoeften van verschillende generaties bewoners. De woningen moeten bovendien duurzaam en energiezuinig zijn.

Landelijke finale

De landelijke finale vindt plaats op 10 februari tijdens de Bouwbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit evenement nemen in de jury plaats: Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland), Marja van Bijsterveldt (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Guusje ter Horst (voorzitter HBO-Raad), John Kerstens (voorzitter FNV Bouw), Jaap Jongejan (voorzitter CNV Vakmensen), Hans Achterbosch (Achterbosch Architecten) en Lambèr Hendriks (Hendriks Bouw en Ontwikkeling).

BouwTalent is opgericht door Bouwend Nederland om een brug te slaan tussen de opleidingen en het bedrijfsleven. Ze wil met name de instroom van praktijkgerichte studenten met een bouwopleiding op de arbeidsmarkt bevorderen.

 

Reageer op dit artikel