nieuws

Bijlmerflat Kleiburg gaat plat

Geen categorie

Het doek lijkt gevallen voor de flat Kleiburg, een van de laatste klassieke Bijlmerflats in Zuidoost. Woningcorporatie Rochdale heeft bij het stadsdeel een vergunning aangevraagd om het hele complex te slopen.

Bijlmerflat Kleiburg gaat plat

 

 

 

Tot voor kort lag er een plan op tafel om slechts één van de vier flatblokken te slopen en de resterende drie geschikt te maken voor studentenhuisvesting en verkoop. De meeste bewoners van Kleiburg hebben hun flat in de afgelopen maanden verruild voor een nieuwe woning in de buurt.

De enkele tientallen achterblijvers zijn mensen met een hoge huurschuld, zonder papieren of een andere reden waarom zij niet in aanmerking komen voor herhuisvesting en een verhuispremie.

Als het aan Rochdale ligt, zal in mei worden gesloopt. ”Een gezonde toekomst van Kleiburg is financieel onhaalbaar,” vertelt een woordvoerder over de nieuwe inzichten. ”Alle scenario’s zijn uitgebreid doorgenomen. Tot onze spijt hebben we deze conclusie moeten trekken.” Het stadsdeel wil niet zonder meer een sloopvergunning afgeven. De woningcorporatie is gevraagd een aantal argumenten voor sloop op papier te zetten, zodat in het voorjaar een besluit kan worden genomen. Het stadsdeel was tot op heden voorstander van renovatie.

Bron: Het Parool.nl

Reageer op dit artikel