nieuws

Architect in staat van beschuldiging gesteld in Britse moordzaak

Geen categorie

De 32-jarige Nederlandse architect Vincent T. is zaterdag officieel in staat van beschuldiging gesteld en wordt vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris in de Engelse stad Bristol. Hij wordt er van beschuldigd zijn 25-jarige buurvrouw, landschapsarchitect Joanna Yeates te hebben vermoord.

Architect in staat van beschuldiging gesteld in Britse moordzaak

 

 

 

Yeates werd sinds 17 december vermist nadat ze met collega’s van het architectenbureau waar ze werkte een Kerstborrel had gedronken. Haar bevroren lichaam werd op eerste kerstdag gevonden op enkele kilometers afstand van haar woning.

T. die in Nederland aan de TU/e studeerde werd ingerekend na een anonieme tip die volgde op een oproep van de familie van het slachtoffer in de media. Hij werkt in de Engelse stad Bath bij ingenieursbureau Buro Happold. Als ‘people flow consultant’ brengt hij mensenstromen in gebouwen in kaart.

25/1:

De zaak werd gisteren direct doorverwezen naar een hogere rechter, die vandaag besluit of de Brabander op borgtocht de cel uit mag in afwachting van zijn rechtszaak. De eerste pro-formazitting vindt plaats op 31 januari, voor 29 april – de dag waarop prins William en Kate Middleton trouwen – staat de inhoudelijke behandeling van de zaak op de rol.

 

Reageer op dit artikel