nieuws

GAAGA en M3H architecten ontvangen eervolle vermelding Häuser-Award

Geen categorie

GAAGA en M3H architecten hebben beide een eervolle vermelding ontvangen voor de Duitse Häuser-Award 2011. De prijs wordt ieder jaar door de redactie van Häuser uitgereikt voor de beste woonhuizen.

GAAGA en M3H architecten ontvangen eervolle vermelding Häuser-Award

 

 

 

 

Het project van GAAGA betreft het ontwerp voor een woning gelegen in het westelijk deel van het binnenstedelijke plangebied Nieuw Leyden (fase III), een gebied waar particuliere opdrachtgevers hun eigen huis kunnen ontwikkelen. De woning maakt deel uit van een ensemble van in totaal 9 woningen die in de vorm van een hoefijzer rondom een gemeenschappelijke tuin zijn gegroepeerd. De woning is bijna volledig gebouwd door de opdrachtgever zelf. Het resultaat is een betaalbaar en op maat gemaakt huis waarvan de architectonische kwaliteit is gelegen in de eenvoud.

 villa in waalwijk door m3h architecten 

Villa in Waalwijk, M3H architecten

Aan het einde van een doodlopende weg is door M3H architecten een vrijstaande villa ontworpen. Het uitgebreide programma is over zes split-level verdiepingen verdeeld. De materialisatie van grijs gecementeerde baksteen, zwarte houten delen en zwarte dakpannen zorgt voor een relatie met de meer traditionele woningen in de directe omgeving maar benadrukt tegelijkertijd de abstracte sculpturaliteit. Het vrije uitzicht naar drie zijden wordt geradicaliseerd door de vrije uitkraging van 6 meter boven de ‘glazen’ woonkamer.

De redactie van HÄUSER wil met de Award zowel architecten stimuleren als opdrachtgevers bewust maken van private architectuur. Het wil laten zien hoe lonend het kan zijn om over eenkleine maar niet minder belangrijke bouwopgave als het woonhuis na te denken.

 

Reageer op dit artikel