nieuws

Winnaars HEMA ontwerpwedstrijd 2010

Geen categorie

De winnaars van de 23e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd zijn bekend. De vakjuryprijzen gaan dit jaar naar studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en de Technische Universiteit in Delft. René Bijsterveld, Toon Welling en Annet Bruil zijn door de vakjury unaniem verkozen tot de winnaars. Met hun ontwerpen voldoen zij ruimschoots aan de opdracht van dit jaar: ‘eropuit’.

Winnaars HEMA ontwerpwedstrijd 2010

 

 

Eerste prijs

Vvrachtpatser van René Bijsterveld, student Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De vrachtpatser is ontworpen om gemakkelijk veel grote of zware spullen op de fiets te kunnen vervoeren. De buitentest van juryleden gaf uiteindelijk de doorslag: de vrachtpatser is de grote winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd 2010. Volgens de jury is  de inzending robuust, eerlijk, vernieuwend, duidelijk, praktisch en actueel.

Tweede prijs

De laatste reis van Toon Welling, student aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. ‘De laatste reis is mooi van eenvoud’, aldus de jury. De doos waarin kleine huisdieren begraven kunnen worden, heeft een dubbele functie. Het beestje gaat op gepaste wijze de grond in en kinderen kunnen de doos versieren.

Derde prijs

Sap op stap van Annet Bruil, student aan de Technische Universiteit in Delft. Ook bij sap op stap was de jury onder de indruk van het vernieuwende karakter van het ontwerp. Sappakjes die zo bedrukt zijn dat ze, eenmaal leeggedronken, een nieuw doel kunnen krijgen als bus, bootje of vliegtuig om mee te spelen.

Eervolle vermeldingen en publieksprijs

Marit Coehoorn (verzendprent), Mianne de Vries (pleisters voor de grote avonturiers), Pieter Boutkan (in de pocket) en Yanti Slaats (HEMAnd) kregen voor hun ontwerpen een eervolle vermelding van de jury. Deze ontwerpers maken met hun ontwerpen nog kans op de publieksprijs, die begin september wordt uitgereikt. Vanaf 14 juni aanstaande kunnen alle HEMA klanten gedurende drie weken hun stem uitbrengen voor de publieksprijs via de website www.hema.nl/ontwerpwedstrijd.. De jury heeft in totaal zestien ontwerpen genomineerd waar het publiek zijn voorkeur over kan uitspreken.

De HEMA ontwerpwedstrijd bestaat al meer dan 25 jaar en is gestart om studenten van ontwerpopleidingen de kans te geven ervaring op te doen met een praktijkopdracht. Dit jaar kwamen 283 ontwerpen binnen. Naast de publiciteit voor de winnaar, kijkt HEMA altijd naar de mogelijkheid om een of meerdere inzendingen in productie ten nemen en te verkopen in een van de – inmiddels – meer dan 500 filialen in binnen- en buitenland.

Reageer op dit artikel