nieuws

Vaticaanse bibliotheek gaat weer open

Geen categorie

De Vaticaanse bibliotheek gaat maandag weer open voor wetenschappers na een omvangrijke restauratie, die drie jaar heeft geduurd. Dat heeft het hoofd van de boekenverzameling, Raffaele Farina, maandag bekendgemaakt.

Vaticaanse bibliotheek gaat weer open

 

 

 

Het zestiende-eeuwse gebouw in het Vaticaan is voor 25 miljoen euro door de jonge architect Ricardo Roselli gerestaureerd. Farina leidde maandag journalisten rond om de resultaten van de restauratie te laten zien. Ongeveer vierduizend onderzoekers hebben toestemming om in het gebouw te werken. Volgens Farina was het gebouw drie jaar voor onderzoekers gesloten, omdat de restauratie zo omvangrijk was.

Bovendien zouden zij door het lawaai dat ermee gepaard ging, toch niet  rustig kunnen werken. De bibliotheek bezit anderhalf miljoen boeken.

ANP

Reageer op dit artikel