nieuws

Van concertzaal tot ontmoetingsplaats

Geen categorie

De metamorfose van de Frits Philips Concertzaal in Eindhoven nadert zijn voltooiing. Het ontwerpersduo Van Eijk & Van der Lubbe uit Geldrop ontwierpen samen met Philips Ambient Experience Design een gebouw waarin technologie, verlichting en ontwerp volledig op elkaar aansluiten zonder dat er een hightech sfeer heerst.

Van concertzaal tot ontmoetingsplaats

 

 

De meest in het oog springende verandering is de hoofdingang van het nieuwe concertgebouw. Het bevat een overhangende glasfaçade van 25 meter breed en 13 meter hoog. Daarachter bevindt zich de ‘stadsfoyer’ waar bezoekers gedurende de gehele dag welkom zijn voor een kop koffie en om naar muziek te luisteren of te kopen.

De stadsfoyer heeft een lange ambivalente muur die is voorzien van duizend ledlampjes waarop films, werk of kunst of concerten worden geprojecteerd. Visueel kunstenaar Gerard Hadders realiseerde deze ‘levende’ muur. Bezoekers kunnen naar hun favoriete muziek luisteren in ‘luisterstoelen’ waarin audiosystemen zijn geïntegreerd. Ook deze stoelen zijn speciaal door Lubbers en Van Eijk ontworpen net zoals de multifunctionele stoelen in de foyers en de speciale duostoelen met een innovatief verlichtingsysteem.

Zaterdag 9 oktober wordt het nieuwe muziekgebouw geopend met een muzikaal Open Huis van 11 tot 17.00 uur. Meer informatie www.muziekgebouweindhoven.nl

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels