nieuws

Times: TU/E beste universiteit Nederland

Geen categorie

De TU/e staat in de vandaag verschenen Times Higher Education ranking het hoogst genoteerd van alle Nederlandse universiteiten. De krant noemt de 114de positie van de Eindhovense universiteit ‘een indrukwekkende prestatie’. Vooral op de factor innovatie scoort de TU/e erg hoog.

Times: TU/E beste universiteit Nederland

Vorig jaar stond de TU/e nog op plaats 120 in de top-200 van het Times Higher Education Supplement (THES). Alle andere genoteerde Nederlandse universiteiten daalden ten opzichte van vorig jaar, waardoor de TU/e dit jaar aanvoerder is geworden van de Nederlandse instellingen in deze ranking. Leiden is de tweede Nederlandse universiteit op de lijst, op plaats 124.

Verbeterde meetmethode

De oorzaak voor de gewijzigde posities is volgens Times de verbeterde meetmethode die dit jaar werd ingevoerd. De reputatie en prestaties in het verleden zijn minder belangrijk geworden; de meetbare resultaten op gebied van onderzoek, onderwijs en kennisoverdracht kregen juist meer gewicht. Vooral op de parameter innovatie, die Times meet door te kijken naar het inkomen dat een universiteit krijgt uit de industrie, heeft de TU/e een uitzonderlijk hoge score: 99,8 op een schaal van 100.

Bron: TU/E

Reageer op dit artikel