nieuws

Scholen mogen langer doen over verbouwingen

Geen categorie

Scholen krijgen langer de tijd om leslokalen op te knappen met geld dat het kabinet beschikbaar heeft gesteld in het kader van een pakket maatregelen ter bestrijding van de economische crisis. Dat heeft het ministerie van Onderwijs bekendgemaakt.

Scholen mogen langer doen over verbouwingen

 

 

Het kabinet stelde vorig jaar 165 miljoen euro aan subsidie beschikbaar waarmee scholen hun binnenklimaat konden verbeteren. Een voorwaarden was dat zij daar uiterlijk eind dit jaar mee klaar zouden zijn. Door langdurige aanbestedingsprocedures en tijdrovende vergunningsaanvragen lukt dat in veel gevallen niet.

De scholen hebben van het ministerie uitstel gekregen tot 5 september 2011. Voor die datum is gekozen omdat dan ook de volgende zomervakantie binnen de termijn valt. Sommige werkzaamheden kunnen alleen worden uitgevoerd als de leerlingen vrij zijn.

ANP

 

Reageer op dit artikel