nieuws

Sanne Zeeman wint Vermaasprijs 2010

Geen categorie

Derdejaars student Interieurarchitectuur Sanne Zeeman is de winnares van de Ronald F. Vermaasprijs. De jury vond het dit jaar ‘echt heel moeilijk’ en riep derhalve een Aanmoediginsprijs in het leven voor tweedejaars student Marijn Hekker. De dames kregen cheques van respectievelijk 1.500 en 250 euro.

Sanne Zeeman wint Vermaasprijs 2010

De Ronald F. Vermaasprijs is bedoeld om een getalenteerde tweede- of derdejaars student Interieurarchitectuur te stimuleren zich verder te ontwikkelen als vormgever. Een belangrijk criterium is de mate waarin de ontwerper op bijzondere wijze de mens en het licht centraal stelt.

Eerdere winnaars waren Joeri Horstink (2006), Rian Haarhuis (2007), Anke van Boord (2008) en Joram Meruwella (2009).

Sanne over haar ontwerp, Hotel Less is More

 

Als opdracht om een hotelconcept te bedenken en uit te voeren naar een interieur ontwerp voor het Kwantemgebouw te Den Haag ben ik voornamelijk geïnspireerd op de bouwstijl van het pand, Le Corbusier-methode, alleen kolommen en de buitengevel. Hierdoor kwam ik op het concept; Less is More. De vorm moet tot het minimum worden teruggebracht, maar dat minimum moet wel,qua verhoudingenmateriaal, perfect zijn.

Concept beginsel:

  • Buitenzijde (gevelbouwstijl) in ‘less is more-stijl’
  • D.m.v. de essentie naar voren te brengen en het overbodige weg te laten een spannend ruimtelijk concept ontdekken.
  • Door de zintuigen; zien, horen, voelen, ruiken proeven de aandacht trekken naar de essentie.

 

Ruimtelijk concept

  • -1 vorm daarin alle gebruiksfuncties (ruimtes)
  • – Vorm in beton, de rest in warme, aparte materialen (houttextiel etc)
  • – Ruimtelijke beleving zintuigopwekkend (materiaalvorm)
  • – Opvallende details en functies (uitschuifbaar etc)

Reageer op dit artikel