nieuws

Officiële opening Gemeentehuis Boxmeer

Geen categorie

Het nieuwe gemeentehuis van Boxmeer, ontworpen door Hans Goverde van Kraaijvanger • Urbis, is gisteren officieel geopend. Het gebouw is aan de geopende zijde voorzien van elf segmenten die verwijzen naar de elf deelgemeenten waaruit Boxmeer bestaat.

Officiële opening Gemeentehuis Boxmeer

 

 

Lamelvormige elementen houden de zon buiten en voorkomen dat de temperatuur in het gebouw te hoog oploopt. Het gebouw is opgetild waardoor ruimte is ontstaan voor een transparante publiekshal. De raadzaal is eveneens op de begane grond. De zijkanten hebben een wat meer gesloten karakter met raampartijen in een bepaald patroon.

 Hans Goverde gemeentehuis Boxmeer 

Uitgangspunt in het ontwerp van Hans Goverde was behoud van het karakter van het centrum van Boxmeer. De locatie van het nieuwe gemeentehuis grenst aan de historische kern van de stad met overwegend kleinschalige bebouwing en enkele monumentale panden zoals een cultureel centrum en de Sint Petrusbasiliek. Tezamen met deze twee vormt het nieuwe gemeentehuis als het ware een driehoek.

Reageer op dit artikel