nieuws

KCAP realiseert Django Building op Zuidas Amsterdam

Geen categorie

Onlangs is het appartementengebouw ‘Django Buildin’ op de Zuidas Amsterdam opgeleverd. Het ontwerp is afkomstig van KCAP Architects & Planners. Het gebouw staat op kavel 8 van het gebied Gershwin, cluster III waarvoor het architectenbureau eveneens een stedebouwkundige massastudie heeft gemaakt.

KCAP realiseert Django Building op Zuidas Amsterdam

 

 

Gershwin is gepland als een gevarieerde stadswijk met een grote verscheidenheid aan woningtypes. Van de ongeveer 1500 woningen van het hele gebied ontstaan circa 300 op Gershwin III. Django Building (een van de eerste woongebouwen van de ontwikkeling) bevat 108 huurappartementen, bedrijfsruimtes en een éénlaagse ondergrondse stallingparkeergarage, door Inbo architecten. Tot 2015 zullen de verschillende andere gebouwen gereed komen.

 Django door KCAP 

Django Building is gelegen aan de Noord-Zuid gerichte Minerva-as. Met 9 verdiepingen is het gebouw het laagste stadsblok tussen het hoogste gebouw van het gebied, de 29 verdiepingen tellende dubbeltoren Amsterdam Symphony van de Architecten Cie en de Duke Tower van Ateliers Lion met 20 verdiepingen.

 Django door KCAP 

KCAP verdeelt het programma van totaal 15.000 m2 bruto-vloeroppervlak over twee gebouwdelen, een verdiepte binnentuin en meerdere dakterrassen. De centrale ingang bevindt zich aan de Mahlerlaan. De onderste verdiepingen met onder andere commerciële functies worden gedefinieerd door een geprinte glazen gevel. Daarboven domineert zwart metselwerk en een zich herhalend maar licht verschoven patroon van geanodiseerde kozijnen en balkons. De alzijdigheid van de gevels versterkt het sculpturale karakter van de stenen volumina op de glazen plint.

 Django door KCAP 

Constructief maakt de toepassing van een dragende gevel rondom grote openingen mogelijk. Alle woonruimtes zijn naar 2 richtingen georiënteerd en zijn voorzien van glas tot de vloer. Er wordt gebruik gemaakt van een innovatieve koude- en warmteopslag met een gesloten bronnensysteem voor een duurzame manier van koeling en verwarming van de woningen.

Reageer op dit artikel