nieuws

Dekkingsgraad pensioenfonds Bouw weggezakt

Geen categorie

Het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (BPF Bouw) meldt vrijdag dat de dekkingsgraad eind augustus tot een niveau is gezakt van 97,1 procent. Dat is ver onder de norm van 105 procent die de De Nederlandsche Bank (DNB) stelt. Een maand eerder was de dekkingsgraad van BPF Bouw nog wel voldoende, namelijk 105,3 procent.

Dekkingsgraad pensioenfonds Bouw weggezakt

 

Het fonds heeft nieuwe cijfers van het Actuarieel Genootschap over de gestegen levensverwachting nog niet in de berekening voor de  dekkingsgraad meegenomen. “Dat zal aan het einde van het jaar gebeuren. Naar verwachting leidt dit tot een verdere daling van de dekkingsgraad”, aldus het fonds vrijdag.

BPF Bouw verzorgt de pensioenvoorziening van ongeveer 850.000 (oud-) werknemers in de sector bouwnijverheid en is daarmee een van de grootste pensioenfondsen van Nederland.

ANP

 

Reageer op dit artikel