nieuws

Vernieuwing Den Haag-Zuidwest stokt

Geen categorie

De woningcorporaties Haag Wonen, Staedion en Vestia hebben de vernieuwing van Den Haag-Zuidwest op de lange baan geschoven. Vanwege de afnemende vraag naar koopwoningen, moet het tempo van het project worden bijgesteld. Daarom wordt een aantal nieuwbouwprojecten voorlopig uitgesteld.

Vernieuwing Den Haag-Zuidwest stokt

 

 

Grootscheepse herstructurering

De woningcorporaties voeren samen een grootscheepse herstructurering uit van Den Haag-Zuidwest. Sinds 1990 zijn ruim 6.500 woningen nieuw gebouwd, gerenoveerd of in aanbouw genomen. De corporaties en de gemeente spraken eerder af dat tot 2013 ongeveer 9.000 woningen zouden worden gesloopt om plaats te maken voor 8.500 nieuwe woningen. Daarvan zijn er inmiddels ongeveer 5.000 gerealiseerd.

Bouw huurwoningen gaat wel door

Omdat de corporaties geen onverantwoorde risico’s willen nemen, is de bouw van de overige woningen op de lange baan geschoven. De bouw van de huurwoningen gaat wel door. Wanneer er voldoende woningen zijn verkocht, wordt met de bouw van de koopwoningen begonnen, zo stellen de corporaties. In de tussentijd worden nieuwe plannen voorbereid zodat projecten weer snel kunnen worden opgepakt als de economische situatie verbetert.

Bron: Vastgoedmarkt

Reageer op dit artikel