nieuws

Studentenflats Nijmegen op de helling

Geen categorie

De financiële positie van Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) komt in gevaar als het moet blijven voldoen aan het bouwen van 1.000 extra wooneenheden voor studenten.

Studentenflats Nijmegen op de helling

 

 

 

 

Dat aantal moet in 2015 gerealiseerd zijn. Uit het jaarverslag van de stichting blijkt dat dit een te zware wissel trekt op de financiële middelen. De Nijmeegse politieke fracties beschouwen die 1.000 extra flats overigens als een minimum. Er is al gepleit voor een extra bouwopdracht.

In 2009 beschikte SSHN over een eigen vermogen van 36 miljoen euro. Dat eigen vermogen neemt in rap tempo af naar 59.000 euro in 2013. De jaren daarna stijgt het eigen vermogen weer.

De SSHN vindt dat het in de komende jaren ‘op de rand van haar financiële mogelijkheden opereert’. En dat is niet acceptabel, volgens de stichting. In het jaarverslag 2009 wordt geconcludeerd dat niet alle nieuwbouwprojecten gerealiseerd kunnen worden.

Voor de komende jaren staat een aantal nieuwbouwprojecten op stapel. Aan de Sperwerstraat is op 15 juli begonnen met de bouw van 228 wooneenheden voor studenten. Dit project in Oud-West wordt naar verwachting in het voorjaar van 2012 opgeleverd. Deze zelfstandige wooneenheden worden in drie gebouwen ondergebracht van vier, vijf en zes bouwlagen.

Bron: de Gelderlander

Reageer op dit artikel