nieuws

Samenwerking modeontwerpers en architecten

Geen categorie

De resultaten van de samenwerking tussen modeontwerpers en architecten zijn tot 11 september te zien bij Arcam Amsterdam. De organisatie daagde in het kader van Fashion & Architecture vier gelegenheidsduo’s uit om samen een ontwerpproces aan te gaan.

Samenwerking modeontwerpers en architecten

 

 

 

De tentoonstelling toont hoe de ontwerpers omgaan met de verbreding van hun vakgebied en tot welke ontwerpstatements zij daarvoor zijn gekomen.

Zo maakten ontwerper Farida Sedoc (Hosselaer) samen met de architecten Nicole en Marc Maurer (Maurer United Architects) een creatie gebaseerd op de ontwerpen van het Bauhaus en De Stijl. Zij ontwierpen draagbare Blok-vormige sculpturen om te passen, bekleedde ze daarna en namen vervolgens de mallen weg waardoor de kleding om het lichaam komt te hangen.

fashion en architecture anouk vogelAnouk Vogel en Mattijs van Bergen. Foto Marnix Postma.

Ontwerper Mattijs van Bergen (MATTIJS) en architect Anouk Vogel (Anouk Vogel landscape architecture)) ontwierpen kleding waarin de natuur terugkomt door het aanbrengen van verse bloemen. De bloemen wisselen met de seizoenen.

 Fashion en Architecture
Foto Hermanna Prinsen.

De andere gelegenheidsduo’s zijn:  Iris van Herpen Jan Benthem / Mels Crouwel (Benthem Crouwel Architekten) en Kentroy Yearwood (Intoxica) Jeroen Bergsma (2012Architecten),

Fashion en Architecture
De creatie van Kentroy Yearwood en Jeroen Bergsma. Foto Marnix Postma.

 

Reageer op dit artikel