nieuws

Parkeerruimte NHM kan goedkoper

Geen categorie

Een bovengrondse parkeervoorziening voor het toekomstige Nationaal Historisch Museum (NHM) in Arnhem kost slechts 4 miljoen euro. Dat blijkt uit een nieuw rapport in opdracht van onder meer de gemeente Arnhem en het museum. Dat maakte de gemeente Arnhem donderdag bekend.

Parkeerruimte NHM kan goedkoper

 

 

 

Een eerder rapport ging in juni nog uit van een ondergrondse parkeergarage die 60 miljoen euro zou kosten. Dat hoge kostenplaatje kwam Arnhem en het museum op veel kritiek te staan. Voor de bouw van het hele NHM is maar 50 miljoen euro beschikbaar. Het in juni gepubliceerde rapport maakte al wel melding van mogelijk goedkopere varianten.

Volgens Grontmij kunnen parkeerplekken worden gerealiseerd op bestaande parkeerterreinen in de buurt en langs een weg die langs het toekomstige NHM loopt. In totaal is er ruimte voor 1.500 auto’s. De kosten van de parkeervoorziening worden terugverdiend door parkeergeld te innen. 

De Arnhemse burgemeester Pauline Krikke stelt dat de gekozen parkeeroplossing de “bouw van het museum weer een belangrijke stap dichterbij brengt”. De gemeente Arnhem werkt nauw samen met NHM, het naburige Nederlands Openluchtmuseum en de provincie Gelderland.

De vier partijen stuurden donderdag een brief over de parkeeroplossing naar staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en
Wetenschap.     

ANP

Reageer op dit artikel