nieuws

Nederlandse projecten op WAF shortlist

Geen categorie

Voor het World Architecture Festival dat van 3 tot en met 5 november in Barcelona wordt gehouden zijn een aantal Nederlandse projecten geselecteerd om deel te nemen aan het festival. Het meest opvallende project is La Llotja van Mecanoo Architecten in Lleida (Spanje). Het project is genomineerd in de categorie ‘complete gebouwen, cultuur’.

Nederlandse projecten op WAF shortlist

 

 

 

In de categorie toekomstige projecten, prijsvraag inzendingen, is de inzending voor het dans- en muziekcentrum aan het Spui in Den Haag geselecteerd. Het ontwerp is afkomstig van het internationale architectebureau Aedas uit Londen.

Onix is genomineerd met twee projecten, de Vrije School St. Michael in Leeuwarden (onderwijs) en ‘The Nature of a Star’, een woningbouwproject in Zweden. (toekomstige projecten).

 aedes shortlist WAF
De inzending van Aedes voor het Dans- en muziekcentrum aan het Spui in Den Haag. Illustratie Gemeente Den Haag.

Ook België wordt in Barcelona vertegenwoordigd. Compagnie O met basisschool De Dender en Jaspers Eyers met het project Mediacité in Luik. Voor hetzelfde project is binnen de categorie structural Design ook Ron Arad geselecteerd voor de dakconstructie.

Belgie op WAF shortlist 2010
Basisschool De Dender door Compagnie O. Illustratie afkomstig van www.compagnie-o.be

 Winkelcentrum op WAF-shortlist
Mediacité in Luik door Jaspers Eyers in samenwerking met Ron Arad. Illustratie afkomstig van www.jaspers-eyers.be

Bekijk de complete lijst:

 

Reageer op dit artikel