nieuws

Mobiele meditatieruimte van rubber

Geen categorie

Misschien hadden Zeinstra van Gelderen architecten een mobiele meditatieruimte voor ogen toen zij het zogenaamde Rubberhuisje realiseerden. Het huis is een amberkleurige, rechthoekige monoliet gemaakt van rubber van 1,5 x 1,5 x 2,3 met daarin een eivormige holte om je geheel van de buitenwereld terug te trekken..

Mobiele meditatieruimte van rubber

 

 

Het huisje, opgetrokken uit (giet)rubber, heeft een verticale gevelsnede die als in- en uitgang dient voor een bezoeker per keer. In de wanden is een bankje opgenomen en een raampje. De holle akoestiek benadrukt het introverte karakter van het rubberhuisje. De gedeeltelijk transparante wanden zorgen voor de verlichting overdag.

 Rubberhuis-2 

Wie het huisje van Zeinstra van Gelderen architecten wil bekijken moet naar Oberhausen, Duitsland naar de ISEA2010, het International Symposium on Electronic Art. De eerste week van oktober staat het rubberhuisje in Bochum centraal tijdens een performance van dramaturg Tjyying Liu.

 Rubberhuis

 

Reageer op dit artikel