nieuws

Zorgcentrum Het Overbos: regie ouderen centraal

Geen categorie

Zorgcentrum Het Overbos in Heemstede wordt aangepast de nieuwe visie op ouderenzorg van de zorgaanbieder, stichting Sint Jacob. Hierin komen wonen, zorg, service en sociale infrastructuur samen. Het huidige gebouw zal plaatsmaken voor een modern woonzorgcomplex waar de regie van ouderen over het eigen leven centraal staat.

Zorgcentrum Het Overbos: regie ouderen centraal

Drost + van Veen architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Belangrijkste uitgangspunten zijn de belevingswereld van ouderen, hun behoefte om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en de relatie van het gebouw met zijn omgeving.

Het gebouw en de omgeving grijpen als vingers in elkaar. Op de begane grond bevinden zich het wijkcentrum en de zorgvoorzieningen. Op de eerste verdieping zijn de groepswoningen met 42 plaatsen voor psychogeriatrische ouderen. De verdiepingen daarboven bieden plaats aan 77 zelfstandige woningen.

Drie losse eenheden

Om het uitgebreide programma te vertalen naar een passend, maar niet kolossaal aandoend gebouw is gekozen voor een fragmentatie in drie losstaande eenheden. Vorm en kleur zijn ingezet om de toegankelijkheid te benadrukken.

 

 

Reageer op dit artikel