nieuws

Van Eijk en Van der Lubbe ontwerpen Muziekgebouw

Geen categorie

Het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven ondergaat op dit moment een ingrijpende metamorfose. In vier maanden tijd wordt het complex getransformeerd tot een concertzaal, met een nieuwe gevel, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van licht, design en technologie. Alles volgens ontwerp van het design duo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe.

Van Eijk en Van der Lubbe ontwerpen Muziekgebouw

Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe kregen de opdracht zowel interieur als exterieur te transformeren, met als belangrijk doel het muziekgebouw op de kaart te zetten. De meest in het oog springende ingreep is de entree aan de Heuvel Galerie in het centrum van Eindhoven. Deze wordt volledig vernieuwd en voorzien van een glazen gevel van 25 meter breed en 13 meter hoog. Daarachter bevindt zich een cultureel stadsfoyer, dat niet alleen toegankelijk is voor theaterbezoekers, maar ook wordt ingezet als ontmoetingsruimte, waar iedereen de hele dag welkom is. Op een van de wanden worden films, kunstwerken en concerten geprojecteerd. Licht speelt sowieso een grote rol in het ontwerp, mede daarom is nauw samengewerkt met Philips Design.

 

Verder nemen Van Eijk en Van der Lubbe alle ontwerpen voor hun rekening, zoals de enorme glazen façade.Maar ook de bars, foyers en alle gebruiksvoorwerpen tot en met het aardewerk zijn speciaal voor dit project ontwikkeld.

Bij een nieuwe concerthal hoort een nieuwe naam. Na de opening op 9 oktober gaat het gebouw verder door het leven als het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels