nieuws

Herinrichting Times Square

Geen categorie

Een team onder leiding van het Noorse architectenbureau Snøhetta is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de herinrichting van Times Square en Broadway New York. Voetgangerspleinen moeten gaan zorgen voor een betere infrastructuur tijdens evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd op Times Square. Daarbij zorgen zij voor een extra belevenis voor de voetgangers.

Herinrichting Times Square

 

 

Burgemeester Bloomberg begon in 2009 een studie naar verbetering van het voetgangersvriendelijke gebied. Het in Londen gevestigde kantoor Billings Jackson bedacht een nieuw oppervlak, zonering en straatmeubilair voor deze tijdelijke proef. Met de toetreding van het Snøhetta team heeft burgemeester Bloomberg bevestigd dat het gebied voortaan vrij blijft van voertuigen.

Het Snøhetta team werkte voor dit project samen met WXY Architecture and Design, Weidlinger Associates, Mathews Nielsen Landscape Architects, Billings Jackson Design en Bexel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels