nieuws

Geïntegreerde geluidswal en ecoduct

Geen categorie

Nationaal Park Dwingelderveld krijgt in 2011 een nieuwe geluidswal en een ecoduct. Parklaan landschapsarchitecten maakte een ontwerp dat nauw aansluit op de bos- en heiderijke omgeving.

Geïntegreerde geluidswal en ecoduct

Voor de geluidwal heeft het bureau een glooiend landschap ontworpen dat over een lengte van zes kilometer doorloopt. Ten noorden van de aansluiting Spier krijgt de geluidwering een boskarakter en ten zuiden wordt een heidevegetatie ontwikkelt. Ook in de brede middenberm van de snelweg wordt natte heide ontwikkelt. Het uniek karakter van het Nationaal Park Dwingelderveld loopt zo door over de snelweg.

Op de wal wordt het beeldmerk van het Nationaal Park Dwingelderveld geplaatst, het silhouet van een schapenkop. Dit beeldmerk is gelijktijdig een uitkijkpunt voor de wandelaar in het gebied.

De vormentaal voor de geluidwering wordt doorgezet op het ecoduct dat het Dwingelderveld met het Terhorsterzand verbindt. De glooiende vormen van dit dekzandlandschap vloeien over de snelweg heen.


Aanzicht vogelvlucht noord

De geluidswal wordt deels opgebouwd uit de grond die vrijkomt bij afgravingen in het Dwingelderveld, die nodig zijn om de kwaliteit van de waterhuishouding en de natuur te verbeteren.

 
Situering ecoduct

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels