nieuws

B-architecten verzorgt inrichting MAS Antwerpen

Geen categorie

B-architecten uit Antwerpen is de winnaar van de wedstrijd voor de binneninrichting voor het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen, een ontwerp van Neutelings Riedijk. Het bureau werkte eerder het masterplan voor deze inrichting uit.

B-architecten verzorgt inrichting MAS Antwerpen

 

 

 

 

Het bureau ging bij het ontwerpen uit hoe het MAS het museum wordt van, voor en door Antwerpen en hoe het gebouw een boeiend inhoudelijk en museal verhaal kan brengen. Het museum gaat 410.000 beschikbare objecten uit bestaande collecties herbergen.

 b-architecten verzorgt inrichting Museum aan de Stroom

Thematisch

In de inrichting van B-architecten voor het MAS wordt het verhaal van Antwerpen thematisch verteld. Elk thema krijgt zijn eigen verdieping. Ook komt er een kijkdepot en een etage voor tijdelijke tentoonstellingen. Alle themaverdiepingen kennen dezelfde indeling: een confrontatieruimte, een introruimte, de focusruimte, de wow-ruimte, de concentratieruimte, kennisruimte en sporenruimte.

Het Museum aan de Stroom moet in mei 2011 zijn deuren openen. De verhuizing van de collecties van het Scheepvaartmuseum, het Museum voor Volkskunde en het Museum voor Etnografie, is gepland voor begin 2011.

Reageer op dit artikel