nieuws

Prijsdaling koopwoningen houdt aan

Geen categorie

De verkoopprijzen van bestaande koopwoningen zijn in mei met gemiddeld 2,2 procent gedaald vergeleken met het voorgaande jaar.Alle type woningen waren vorige maand goedkoper dan een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

Prijsdaling koopwoningen houdt aan

De prijsdaling van 2,2 procent in mei was even sterk als die in april. Daarmee stokte de ontwikkeling die zichtbaar was in de drie maanden tot en met april. In die periode werd de prijsdaling vergeleken met het voorgaande jaar elke maand kleiner. Appartementen daalden vorige maand het minst in waarde. De gemiddelde verkoopprijs lag in deze categorie 1,1 procent lager dan in mei 2009. Vrijstaande woningen, vaak het duurdere type woning, daalden met 3,7 procent het meest in prijs.

Friesland was voor de tweede maand op rij de enige provincie waar de prijzen stegen. Koopwoningen waren daar 0,4 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsdaling was met 3,8 procent het grootst in Gelderland. De prijzen lagen in mei gemiddeld 0,7 procent lager dan in april.

In die maand stegen de verkoopprijzen nog met 0,8 procent vergeleken met de voorgaande maand. In mei wisselden bijna 10.000 bestaande woningen van eigenaar. Dat is 3,7 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. In 2010 zijn tot nu toe 49.000 woningen verkocht. Dat zijn er 1.000 meer dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel