nieuws

Maxwan en LOLA winnen ontwerpprijsvraag in Hannover

Geen categorie

In de internationale competitie HannoverCity2020+ heeft het ontwerpteam van Maxwan architecten en LOLA landscape architects voor het uitwerkingsgebied de Marstall te Hannover de eerste prijs gekregen.

Maxwan en LOLA winnen ontwerpprijsvraag in Hannover

Op een plek waar nu een parkeerplaats is, wil het team twee gebouwen realiseren met daartussen een multifunctioneel plein dat het hele jaar bruikbaar is voor uiteenlopende bezigheden. Eén gebouw markeert de rivieroever, terwijl het andere als stapsteen fungeert tussen de chique winkelstraat en het levendige uitgaansgebied aan de Marstall. Het plein krijgt de maat van het Piazza Navona te Rome. Dankzij een hoogteverschil in het plein vormt zich rondom het ene gebouw een podium voor evenementen, terwijl het zich aan het andere eind verdiept voor schaatsen, sport en waterpret.

Het plan wordt nog dit jaar integraal overgenomen in het masterplan Hannover City 2020.

Uit het juryrapport:

Maxwan en LOLA bereikten de eerste plaats dankzij het pleinontwerp en de overtuigde aansluiting van de gebouwen op de bestaande stadsblokken en zichtlijnen. Het project levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de binnenstedelijke ontwikkeling van de komende 10 tot 15 jaar.

Reageer op dit artikel