nieuws

Golvende kantoortoren in Seoul

Geen categorie

Het Rotterdamse Architectenconsort heeft voor Seoul (Zuid-Korea) een kantoortoren ontworpen die opvalt tussen de veel al strakke en rechthoekige architectuur van de stad.

Golvende kantoortoren in Seoul

 

 

 

 

Omdat het licht wisselend wordt gereflecteerd in de golvende glasgevels krijgt de toren een dynamisch karakter. De vorm van het gebouw refereert naar Koreaans aardewerk.

De Garak-Tower East telt 31 bouwlagen en heeft een bruto vloeroppervlak van 56 duizend vierkante meter, waarvan 32 duizend boven het maaiveld. Het programma bestaat uit kantoren en een groot aantal commerciële en culturele ruimtes, zoals boetieks, restaurants, cafés, tentoonstellingsruimtes en een verzonken buitenruimte met mogelijkheden voor muziekoptredens, modeshows en een kunstijsbaan in de winter. De plattegrond is zo ingedeeld dat het gebouw kan worden getransformeerd tot bijvoorbeeld woningen of een hotel. Ondergronds bevindt zich een vier lagen tellende parkeergarage. De laagste kelderniveaus bevatten de technische ruimtes.

In het ontwerp van Architectenconsort (projectarchitecten Peter Couwenbergh / Edgar Bosman) gaat veel aandacht naar de groenvoorziening. Er is een landschapsontwerp voor het maaiveldniveau en een inrichtingsplan voor een bloeiende daktuin.

Naar verwachting is de oplevering dit jaar.

 

Reageer op dit artikel