nieuws

Erick van Egeraat bouwt Dynamo stadion in Moskou

Geen categorie

Erick van Egeraat heeft de eerste prijs gewonnen in de besloten internationale ontwerpcompetitie voor VTB Arena Park in Moskou. De opdracht omvat de herontwikkeling van het stadion van voetbalclub Dynamo Moscow en het omliggende park.

Erick van Egeraat bouwt Dynamo stadion in Moskou

Van Egeraat ontwierp een multifunctioneel sport- en cultureel complex dat wordt ontwikkeld op een terrein van 116.000 m2 en bestaat uit een stadion met 45.000 zitplaatsen, een sporthal met 10.000 zitplaatsen, een winkelcentrum met diverse voorzieningen, restaurants, parkeerfaciliteiten en overige voorzieningen. De jury prees het ontwerp vanwege het ‘alles-onder-één-dak’ concept.

Het nieuwe complex wordt gerealiseerd binnen de omtrek van het oude stadion, waarbij de buitenzijde van het bestaande stadion behouden blijft en wordt geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. Ook het bestaande openbare park wordt behouden. Om dit te bereiken worden de parkeerfaciliteiten ondergronds gerealiseerd en wordt het park uitgebreid op het dak van de bovengronds gesitueerde horeca en sportvoorzieningen.

Partners

Erick van Egeraat en zijn Russische partner Mikhail Posokhin (Mosproekt-2) stelden voor deze competitie een team van consultants samen bestaande uit Bollinger + Grohmann structural engineers, Amsterdam ArenA Advisory, Artec acoustic consultants en Illuminator lighting consultants.

World Cup 2018

Het Dynamo Moscow stadion is gelegen in het Petrovsky Park in hartje Moskou. Het werd geopend in 1928. De herontwikkeling dient onder meer om Ruslands kandidaatschap voor het verzorgen van de FIFA World Cup 2018 te ondersteunen. VTB Bank investeert ongeveer 500 miljoen euro in het project.

Reageer op dit artikel