nieuws

Stedelijk Museum gaat gedeeltelijk open

Geen categorie

Het Stedelijk Museum in Amsterdam opent op 28 augustus gedeeltelijk zijn deuren. In het gerenoveerde deel is tot begin 2011 de tentoonstelling The Temporary Stedelijk te zien.

Stedelijk Museum gaat gedeeltelijk open

 

 

 

 

Met de tijdelijke opening van het museum, dat sinds 2003 in de steigers staat, wordt tegemoetgekomen aan de wens van het publiek. Zij willen dat een eind komt aan een museumloos tijdperk waar de hoofdstad mee kampt. Ook het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum zijn al jaren dicht wegen verbouwing.

De werkzaamheden voor de nieuwbouw zijn nog in volle gang. De renovatie zou eerst begin 2010 klaar zijn, later werd die datum verschoven naar eind 2010. Nu wordt de oplevering van het 115-jaar oude gebouw in 2011 verwacht

Reageer op dit artikel