nieuws

Schetsontwerp RAF Museum FCB Studios

Geen categorie

Feilden Clegg Bradley Studios uit Bath (GB) werkt samen met het Royal Air Force Museum aan een nieuw te bouwen Battle of Britain tentoonstellingsgebouw.

Schetsontwerp RAF Museum FCB Studios

 

 

 

 

Het tentoonstellingsgebouw is bedoeld als blijvende hulde aan de betrokkenen van deze beslissende gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. De elegante en slanke structuur gaat de skyline domineren en wordt zichtbaar vanaf het centrum van Londen. Het project is onderdeel van de modernisering van het Royal Air Force Museum.

FCB Battle of Britain

Cirkelende beweging

De eerste ontwerpen van FCB Studios tonen een taps toelopend object die aan de ene kant er uit ziet als een schelp met aan de andere kant een snede. Het  onthult daarbij de draaiende en cirkelende beweging van drie klassieke gevechtsvliegtuigen.

Het nieuwe museum is bedoeld om een groot publiek te bereiken en ook om de unieke collectie van de Battle of Britian vliegtuigen, memorabilia en archieven te bewaren voor volgende generaties en voor onderwijs. Het gebouw krijgt in zijn uiteindelijke vorm de nieuwste audiovisuele techniek om alle aspecten uit die periode te visualiseren.

FCB Battle of Britain

Of het gebouw daadwerkelijk wordt gebouwd is afhankelijk van de beslissing die wordt genomen door de Trustees of the Musea

Reageer op dit artikel