nieuws

Duin en Bosch wordt herontwikkeld

Geen categorie

Het honderd jaar oude instellingsterrein Duin en Bosch aan de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat in Castricum wordt de komende jaren herontwikkeld. Dat zijn zorggroep Parnassia Bavo Groep (PBG) en de gemeente Castricum onlangs overeengekomen.

Duin en Bosch wordt herontwikkeld

 

 

 

Het oostelijk deel van Landgoed Duin en Bosch wordt omgevormd tot een groen woonmilieu. In zeven met groen omzoomde woongebieden komen in totaal 230 woningen, appartementen en vrije kavels in verschillende prijsklassen.

  Paviljoen De Loet

Het westelijk deel van het landgoed behoudt zijn zorgfunctie. Hier is ruimte voor nieuwbouw en renovatie van ruim 50.000 m2 zorggebouwen. Concrete nieuwbouwplannen zijn er voor een opnamekliniek en een ouderenkliniek. Ook wil PGB een woonfunctie voor 54 cliënten realiseren in het rijksmonument Breehorn en is een behandelkliniek in voorbereiding.


Het koetshuis

Het landgoed telt een twintigtal rijksmonumenten die stammen uit de begintijd van het psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch. Acht daarvan krijgen een nieuwe functie buiten de zorg, waaronder het Koetshuis en de Bouwkundige dienst. Ook voor het voormalig paviljoen De Loet, waarin op dit moment de gemeente Castricum is gehuisvest, wordt een nieuwe functie gezocht.

Reageer op dit artikel