nieuws

Documentaire Happy Street

Geen categorie

Op 1 mei opende Happy Street, het Nederlands Paviljoen op de Expo 2010 in Sjanghai zijn deuren. Het ontwerp van John Körmeling bestaat uit een straat die als een achtbaan de lucht in slingert en waaraan replica’s van hoogtepunten uit de Nederlandse architectuur hangen.

Documentaire Happy Street

 

 

Het Uur van de Wolf zendt op 7 mei op Nederland 2 om 22.50 uur een documentaire uit over de bouw van dit paviljoen. “Het paviljoen zit vol humor en kinderlijke onschuld. Het is als een paradijs. Het lijkt wel een kasteel dat drijft op een wolk.” (Chinese bouwopzichter).

Plastic Polder – Happy Sheep

Tegelijkertijd met de opening van de Expo was de opening van ZUS’ ontwerp voor het park en de meubels rond het paviljoen: Plastic Polder – Happy Sheep. De schapen zijn geproduceerd door Lensvelt, en waren direct een grote hit; ze zijn nu al gesignaleerd bij onder andere het Zweedse paviljoen…

Plastic Sheep

Licht en vrolijk

Volgens de Volkskrant valt het paviljoen in de smaak bij de bezoekers. Volgens hen is het paviljoen creatief, licht en vrolijk. In het eerste weekend trok de Expo, die tot 1 november duurt, 400.000 bezoekers.

 

Reageer op dit artikel