nieuws

Boeri geeft Astana sociale groene woonwijk

Geen categorie

Stefano Boeri Architetti gaat een woningbouwproject realiseren in Astana (Kazachstan). Het gaat om een herstructureringswijk naast het centrum, met betaalbare woningen en diensten. ‘Green Waves’ is een ontwerp met veel openbaar groen.

Boeri geeft Astana sociale groene woonwijk

De grote openbare groene ruimte is een statement over de duurzame toekomst van de hedendaagse stad, volgens Boeri een plek die ontmoetingen stimuleert en de noodzaak voor collectieve groene ruimte onderschrijft. In het residentiële stadspark versterken de diverse programma’s en de natuur elkaar in een nieuw model voor een symbiotisch stedelijk organisme. Het project werkt op verschillende schalen. Hoewel de torens van een afstand zichtbaar zijn, beschermt een stelsel van kleine straatjes de bewoners tegen de elementen. Aan de randen van het gebied, met name naar het noorden en het zuiden, profiteren commerciële programma’s van de grotere, opener straten.

Reageer op dit artikel