nieuws

Uitslag Gouden A.A.P. 2010

Geen categorie

De winnaars van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2010 (de Gouden A.A.P.) zijn het architectenbureau Wiel Arets Architects en de opdrachtgevers Bouwbedrijf M.J. de Nijs Project IV BV en Eigen Haard van het project ‘4 torens Osdorp’.

Uitslag Gouden A.A.P. 2010

 

 

 

Volgens de jury is vooral de landschapsinrichting van 4 torens Osdorp geslaagd. De manier waarop de vier schijven en de ondergrondse parkeergarage zijn geïntegreerd in een groenzone met eilanden en de daarna ontstane subtiele leegte, is volgens de jury knap gevonden.

Ook zorgen het abstracte beeld, de statige eenvoud en bescheidenheid in de vormgeving en de rustige detaillering volgens dezelfde jury voor een betoverende werking van de torens.. “Het project heeft alle kenmerken van een soort ‘hypermoderniteit’ en maakt daarnaast een metropolitane, op de toekomst gerichte indruk.”

Winnaar Gouden AAP

Architect en opdrachtgever

De Amsterdamse Architectuur Prijs wordt door ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam) toegekend aan architect en opdrachtgever van een in het voorafgaande jaar gerealiseerd project dat volgens een internationale jury boven alle andere uitsteekt. Eerdere winnaars waren Dok architecten (2008) en Claus en Kaan Architecten (2009). Dit jaar is dat Wiel Arets Architects.

Expositie

Alle genomineerde projecten zijn tot en met 1 mei in een expositie bij ARCAM te zien. Daarbij zijn ze opgenomen in de publicatie Amsterdamse Architectuur 2009-2010.

Reageer op dit artikel