nieuws

Strandpaviljoen Zandvoort door Bloem en Lemstra

Geen categorie

Het ontwerp voor een strandpaviljoen in Zandvoort wordt gemaakt door Bloem en Lemstra Architecten. Zij zijn de winnaars van een prijsvraag uitgeschreven door Watersport Vereniging Zandvoort die op zoek zijn naar een permanent strandhuis voor hun activiteiten.

Strandpaviljoen Zandvoort door Bloem en Lemstra

 

 

Uit het ontwerponderzoek blijkt dat voor dit gebouw in de plint gesloten functies zijn gepland en boven open functies. Het ontwerp is zodanig gemaakt dat onder en boven veel samenhang krijgen. Bloem en Lemstra maakten beneden semi-open ruimtes door gangruimte naar de gevel te verplaatsen. Boven creëerde zij een semi-open ruimte als intieme haardplek.

Licheffect dankzij houten louvres

De semi-open ruimtes worden uitgevoerd met een gevel van houten louvres. Overdag geeft dit binnen bijzondere lichteffecten en ’s avonds geeft het uitstraling naar de omgeving.

Bekijk het filmpje op de site van Bloem en Lemstra

Reageer op dit artikel