nieuws

Peter Swinnen derde Vlaams Bouwmeester

Geen categorie

Architect Peter Swinnen is vanaf 1 juli de nieuwe Vlaams Bouwmeester. Het bouwmeesterschap gaat hij uitvoeren in combinatie met de werkzaamheden van zijn eigen bureau 51N4e. Swinnen is de derde Vlaams Bouwmeester en opvolger van Marcel Smets die in 2005 op zijn beurt de fakkel overnam van bOb van Reeth, die in 1999 werd aangesteld als eerste Vlaams Bouwmeester.

Peter Swinnen derde Vlaams Bouwmeester

Na studies aan het Sint Lucas Architectuur Instituut in Brussel en de Architectural Association in Londen richtte Peter Swinnen in 1998 samen met Johan Anrys en Freek Persyn architectenbureau 51N4E op. Het kunnen combineren van bouwmeesterschap met de werkzaamheden van zijn eigen bureau was een belangrijke voorwaarde voor het aanvaarden van de functie van Vlaams Bouwmeester. Omdat er duidelijke regels gelden, verwacht Swinnen niet dat hij zijn eigen bureau buitenspel gaat zetten voor belangrijke opdrachten.

Een van de speerpunten van zijn toekomstige beleid wordt het afdwingen van kwalitatieve aspecten in de privésector. Dit omdat de overheid steeds minder zelf bouwt en een beroep doet op privépartners. De Open Oproep wil hij zuiverder inschakelen en na de scholenbouw ook de zorgsector aandacht geven. Voorts moet er worden gesleuteld aan het internationale karakter van Vlaanderen, aldus Peter Swinnen.

 

Bron: De Standaard, in de uitgave van 28 april is een uitgebreid interview te lezen met Peter Swinnen.

Reageer op dit artikel