nieuws

OMA wint opdracht voor museum in Quebec

Geen categorie

OMA (Office for Metropolitan Architecture) heeft de ontwerpwedstrijd voor de uitbreiding van het Musée National des Beaux-Arts du Québec (MNBAQ) gewonnen. Het gebouw van 12.000 m2 wordt het eerste gebouw van OMA in Canada.

OMA wint opdracht voor museum in Quebec

 

Het ontwerp van OMA partner Shohei Shigematsu en associate Jason Long in samenwerking met Rem Koolhaas is unaniem gekozen uit acht inzendingen van gerenommeerde architectenbureaus.

OMA wint in Quebec

Het huidige museum staat naast de St. Dominique kerk in het centrum van Quebec, in de buurt van de Saint Lawrence rivier. De uitbreiding bestaat uit drie gestapelde rechthoekige volumes voor tijdelijke tentoonstellingen en de vaste collectie met daarin een belangrijke verzameling Inuit kunst.

OMA wint in Quebec

De uitbreiding is ondergronds verbonden met de bestaande bouw. Het project zal worden uitgevoerd door het kantoor van OMA in New York, in samenwerking met Provencher + Roy Associés Architectes. De verwachte oplevering is eind 2013.

Reageer op dit artikel