nieuws

Nieuwe Kaart van Nederland noodlijdend

Geen categorie

Het Nirov (Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting) is hard op zoek naar geld om de Nieuwe Kaart van Nederland in de lucht te houden. Het ministerie van VROM zet namelijk per direct de financiering stil.

Nieuwe Kaart van Nederland noodlijdend

 

 

 

De digitale kaart van Nederland geeft een integraal beeld van alle ruimtelijke plannen in Nederland. De kaart is voor iedereen vrij toegankelijk. Het systeem kost zo’n 5 à 6 ton per jaar aan techniek en arbeid volgens Jan Kadijk, projectleider Nieuwe Kaart bij het Nirov. “VROM staat sinds 2002 voor dit volledige bedrag aan de lat. Maar het ministerie heeft laten weten per 2010 geen geld meer te kunnen vrijmaken. Hierdoor hebben wij een acuut budgetprobleem. We zijn nog met VROM in gesprek, maar we zijn ondertussen ook hard op zoek naar andere partijen”, laat de projectleider weten.

Speculeren

Over de reden van het ministerie van VROM om de subsidie stop te zetten, kan Kadijk alleen speculeren. “VROM moet ook de website ruimtelijkeplannen.nl in de lucht houden, dat is een verplichting volgens de Wet Ruimtelijke Ordening. Dat heeft enige overlap, maar daarin worden alleen bestemmingsplannen opgenomen, terwijl wij kijken naar alle ruimtelijke ontwikkelingen.”

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel