nieuws

MVRDV aan de slag in Bordeaux

Geen categorie

Het masterplan voor ZAC Bastide-Niel in Bordeaux wordt door MVRDV ontworpen. Deze opdracht van Communauté Urbaine de Bordeaux (CUB) omvat de uitbreiding van het stadscentrum over de rivier Garonne.

MVRDV aan de slag in Bordeaux

 

 

 

Het plan moet aansluiten op de nieuwbouw aan de overzijde van de Garonne. Hier staat ook het universiteitsgebouw van Lacaton Vassal. Verder bevinden zich hier appartementencomplexen en kantoren. Ook is onlangs een park gerealiseerd. Het 35 hectare grootte terrein ligt op loopafstand van het historische centrum van Bordeaux. Het masterplan van MVRDV voorziet in nieuwe woningen, retail, kantoren en verschillende openbare gebouwen. MVRDV gaat de nieuwe wijk in samenspraak met inwoners van de stad en uit de wijk verder ontwikkelen.

Hoofdrol voor rivier

Bij de opzet van de nieuwe wijk wordt gekeken naar de rol van de rivier als stedebouwkundige hoofdas, het ecologisch profiel, de publieke ruimte, infrastructuur, het industriële erfgoed en het karakter van de 300.000 vierkante meter.

Frankrijk

MVRDV werkt in Frankrijk aan een aantal projecten, waaronder een mixed-use gebouw in Lyon dat over enkele maanden opgeleverd zal worden. Het bureau maakt deel uit van het Atelier du Grand Paris, waarin het werkt aan een verdieping van de eerder in opdracht van President Sarkozy ontwikkelde toekomstvisie voor de regio Parijs.

 

Reageer op dit artikel