nieuws

KCAP ontwerpt masterplan in Shaoxing

Geen categorie

KCAP Architects&Planners is verkozen als winnaar van de internationale prijsvraag voor een masterplan voor Keqiao Water City in Shaoxing, China. Het 45 hectare grote gebied dat nu wordt gebruikt voor verouderde textielindustrie en wonen, wordt herontwikkeld tot een locatie waarin plaats is voor commerciële voorzieningen, sport en huisvesting, geïntegreerd in een landschap van rivieren, parken en tuinen.

KCAP ontwerpt masterplan in Shaoxing

Keqiao bevindt zich in de provincie Zhejiang tussen de hoofdstad Hangzhou en de stad Shaoxing, met drie miljoen inwoners. Haar strategische ligging dichtbij het vliegveld Xaoshan en langs een belangrijke verbindingsweg maakt de locatie aantrekkelijk voor de beoogde transformatie. In het masterplan speelt KCAP in op de landschappelijke kwaliteiten van het gebied. Twee centra en verschillende woonwijken zijn ingebed in een netwerk van meren, kanalen, wegen en groen. Een van de centra wordt gevormd door de gehele waterfront met voornamelijk publieke activiteiten en commerciële functies. Het tweede centrum in het westelijk deel van het gebied wordt ingezet voor woon- en gemeenschappelijke functies.

In samenwerking met projectontwikkelaar Gemdale en de locale overheden gaat KCAP het masterplan verder uitwerken. Het streven is om in de loop van 2011 met de bouw van de eerste projecten te starten.

Reageer op dit artikel