nieuws

GROUP A ontwerpt Danscentrum Nottingham

Geen categorie

GROUP A is de winnaar van de internationale prijsvraag voor het nieuwe danscentrum in Nottingham. De internationale dansorganisatie Dance4 wil een wereldwijd georiënteerd, toonaangevend danscentrum creëren in Sneinton. Deze wijk in Nottingham wordt momenteel herontwikkelt.

GROUP A ontwerpt Danscentrum Nottingham

 

 

Het ontwerp van GROUP A gaat uit van een multifunctioneel, flexibel, dynamisch gebouw dat een relatie aangaat met zijn omgeving. De centrale sociale ‘hub’ van het gebouw waar mensen elkaar ontmoeten, is het kloppend hart van het danscentrum. Het ontwerp draagt bij aan de ambitie om Sneinton een nieuwe impuls te geven, en wil een katalysator zijn voor de herontwikkeling van de wijk.

Het idee van Group A werd als winnaar uitgeroepen omdat zij als beste de opgave begrepen en en hun enthousiasme en vakkundigheid lieten zien in hun ontwerp. Volgens Paul Russ, bestuursvoorzitter en artistiek directeur van Dance4, “hanteert het bureau dezelfde filosofie als Dance4, waarbij ze door vaststaande percepties te bevragen tot het beste resultaat komen; dit sluit het beste aan bij onze ambities.”

Reageer op dit artikel