nieuws

Genomineerden Beursstand de Architect en Vastgoedmarkt

Geen categorie

De genomineerden voor de Prijsvraag ‘Beursstand voor Vastgoedmarkt en de Architect’ voor op de Provada zijn bekend! Op 6 april kwam de jury bijeen om te besluiten wat de beste plannen waren van de in totaal 32 inzendingen. In willekeurige volgorde krijgen MH Interieurarchitectuur/De Organisatie, Kraaivanger Urbis, Elastik en Jurjen Vermeer de kans om hun ontwerp te presenteren aan de jury op 15 april tijdens Building Holland in de RAI in Amsterdam.

Genomineerden Beursstand de Architect en Vastgoedmarkt

Hieronder staan enkele impressies van de vier inzendingen met een korte beschrijving van het jurycommentaar. De jury bestond uit: Nina Nannini (Uitgeefmanager Sdu), Johan Mostert (Redactie Vastgoedmarkt), Robert Kortekaas (Maqutos), Harm Tilman (Hoofdredacteur de Architect) en Hans Luisman (Marketing Vastgoedmarkt).

MH Interieurarchitectuur/De organisatie

Het ontwerp van Yaron Loman en Martin Hagendijk valt op door de dieptewerking die uitgaat van de gekozen beelden op de achterwand.Via een doorkijkje door de poreuze tijdschriftenwand lijkt de stand vele malen groter. Daarbij komt dat de beelden goed passen bij zowel Vastgoedmarkt als de Architect. Door de voorzetwand in te zetten als opslag voor tijdschriften en kranten verandert dit beeld voortdurend. Een punt van aandacht is de inrichting van het vloerveld.

Kraaijvanger Urbis

Dit standontwerp van Kraaijvanger Urbis is helemaal af. Het valt op door zijn compleetheid en eenheid. Vastgoedmarkt en de Architect zijn tegelijkertijd gescheiden en verbonden. Dit is op een speelse en aantrekkelijke manier  uitgewerkt in vorm en kleur. Deze kleuren zijn zelfs doorgevoerd in de kleding van de standbemanning. Punt van aandacht is het benodigde budget dat over begroting is.

Elastik

Elastik heeft het ontwerp ‘Dozenschuiven’ gemaakt. De jury was zeer te spreken over de modulaire wijze waarop de uit dozen bestaande achterwand is neergezet en hoe de stand is ingericht. Daarbij sprak de speelsheid waarmee dit is gedaan en de openheid van de stand erg aan. Punt van aandacht is de inrichting van de vloer van de stand.

Jurjen Vermeer

De inzending ‘Gestapelde gelaagdheid’ van Jurjen Vermeer valt op door de manier waarop de bezoeker als het ware de stand in wordt getrokken. Doordat is gespeeld met het plafond ontstaat er een interessante dieptewerking. Punten van aandacht zijn de uitstraling aan de binnenkant van de stand (bibliotheek)  en de aanlooproute van de bezoekers.

Reageer op dit artikel