nieuws

Entreegebouw Oostvaardersplassen

Geen categorie

Het team van Olaf Gisper Architects leverde het winnende ontwerp voor het nieuwe natuuractiviteitencentrum bij de Oostvaardersplassen. Uit de meer dan honderd inzendingen koos de jury unaniem voor het team van Gipser, dat bestaat uit Vista landscape and urban design en Arup Netherlands.

Entreegebouw Oostvaardersplassen

 

 

De jury roemde het winnende ontwerp onder andere vanwege het eigen karakter, de duidelijke relatie met de poldergeschiedenis en de bijzondere belevingsmogelijkheden voor het publiek

Het Natuuractiviteitencentrum van Staatsbosbeheer wordt de poort van 15.000 hectare natuur- en recreatiegebied in Flevoland: het Oostvaardersland. Hier worden de Oostvaardersplassen, aangrenzende gebieden en Horsterwold met elkaar verbonden via het Oostvaarderswold dat in ontwikkeling is.

In het centrum wordt voorlichting en educatie gegeven over de natuur in het gebied. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van informatie en kennis en om elkaar te ontmoeten. Staatsbosbeheer verwacht 150.000 bezoekers per jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels