nieuws

BNA Gebouw van het Jaar: Revalidatiekliniek Groot Klimmendaal van Koen van Velsen

Geen categorie

Het Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem door architectenbureau Koen van Velsen is uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2010. De jury omschreef het project als ‘poëzie in het bos, verbluffend en uniek vakmanschap, een fenomenale omgang met het programma en met de omgeving, licht, feest en geluk’.

BNA Gebouw van het Jaar: Revalidatiekliniek Groot Klimmendaal van Koen van Velsen

De jury stond onder leiding van Nathalie de Vries (MVRDV) en selecteerde Groot Klimmendaal uit drieëentwintig projecten die eerder in regionale voorronden zijn genomineerd.

Uit het juryrapport

‘De jury is ervan overtuigd dat zowel het verbluffende vakmanschap van de architect als zijn onbevangen en frisse blik hebben geleid tot dit unieke zorggebouw, dat ontsnapt aan de dictatuur van zijn functie – waarin architectuur doorgaans op de tweede plek komt. Niet voor niets roept Groot Klimmendaal herinneringen op aan gebouwen met de grandeur van Zonnestraal, naast toonbeelden van samenwerking tussen architect en opdrachtgever ook gebouwen uit een periode waarin architectuur werd ingezet om mens en maatschappij te verheffen. Groot Klimmendaal is van begin tot eind één groot pleidooi voor de kwaliteit, waaraan de toekomst behoefte heeft.’

 Bekijk hier het winnende project van Koen van Velsen

 www.bnagebouwvanhetjaar.nl

Reageer op dit artikel