nieuws

Almere en Amvest tekenen voor Kustzone Poort

Geen categorie

Midden in crisistijd tekenen de gemeente Almere en vastgoedontwikkelaar en belegger Amvest vandaag voor de grootste gebiedsontwikkeling in de Almeerse geschiedenis: de ontwikkeling van de Kustzone, in het nieuwe stadsdeel Almere Poort. De contractondertekening is de laatste stap in het voorbereidingsproces. Hierna kan met de uitvoering worden begonnen.

Almere en Amvest tekenen voor Kustzone Poort

 

In het door Amvest ontwikkelde plan Duin wordt uitgegaan van een strand- en duingebied op de rand tussen polder en water, dat toch ook stedelijk is. Een brede boulevard langs de haven geeft het gebied het karakter van een badplaats. Naast het woonprogramma voorziet het plan in ruimte voor winkels, horeca, werkgelegenheid en leisure. Het gaat om 3.000 woningen, 26.000 m2 horeca, detailhandel en kleinschalige leisure en 70.000 m2 maatschappelijke voorzieningen.

Reageer op dit artikel